DSC_1494.jpg

Rva Kandelin nautti aamun rauhallisuudesta ja lehtien luvusta. Hän on 44 vuotta herännyt töihin hyvin varhain, jolloin lehtien luku oli pikainen tapahtuma. Nyt eläkkeellä on aikaa maailman tapahtumien sekä paikallisuutisten seurantaan. Kandelinien koti sijaitsee kolmen kunnan risteysalueella sekä suurimpaan kaupunkiin on vain 25 min ajomatka ja lähes kaikista näistä tulee paikallislehti, joiden tapahtumia on hyödyllistä seurata.

Sirkka-äiti tuli sotetaksilla Pinsan kylän kampaajalle, joka loihti hänelle kauniin hopanharmaan kiharatukan.  Rva Kandelin kävi hakemassa hänet kotiinsa ja samalla oli vähän kateellinen äidilleen, kun hän itse on saanut isänsä hiuksien sukuperimän, hyvin ohuet ja aika harvatkin hiukset.

Hra Kandelin oli edellisenä päivänä tehnyt mureaa merimiespihvi-pataruokaa, jota he nyt kaikki yhdessä nauttivat. Hänen Herman-isänsä teki aikanaan ruokaa heidän kodissaan, ja oli hyvänä esimerkkinä pojilleen. Jopa rva Kandelinkin sai oppia appiukoltaan peruna-jauhelihalaatikon teossa jo 18 vuotiaana. Hän muistelee ja ihmettelee asiaa, koska tuohon aikaan hyvin harvat miehet valmistivat ruokaa.