Vihdoinkin sataa, lämpöä +10 astetta. Maanviljelijät ovat saaneet peltonsa ainakin äestettyä, osa pelloista on jo kylvettykin. Meidän talon edessä oleva pelto odottaa vielä suorakylvöä. Pelto ei olekaan koskaan mustalla mullalla ja se on kaunista  katseltavaa, silmä lepää.

Kirjosiepot lauleskelevat ja etsivät pesintäpönttöjä. Jokke on tehnyt kuusi linnunpönttöä tänä keväänä, kolme pienempää ja kolme suurempaa kottaraisia ajatellen. Elätän toivoa, että kottaraisten laulantaa saisi kuunnella tänä kesänä, koska meidän naapureissa on paljon kotieläimiä.

Tein tänään ruuaksi kermaista gulassikastiketta porsaanlihasta. Yleensä meillä työnjako on niin, että isäntä tekee liharuuan, ja minä peruna-, vihannes- ja salaattilisukkeet. Tänään hän on flunssan kourissa, joten kerrankin tein koko aterian. Mukavaa tehdä, kun ei ollut kiirettä edes ulos sateisen sään vuoksi.

Eilen Pinsiö-Seura järjesti puutarhanhoidon opastusta Seurantalolla. Puutarhuri Tuulikki Karhu opasti meitä omena- ja luumupuun istutuksessa. Istutimme puut seurantalon pihaan, käytäntö opetti paremmin kuin tuhat sanaa. Saimme myös kysellä ajankohtaisista puutarhavinkeistä. Olikin oikein mukava iltapäivä, harmillista, että osanottajia oli aika vähän, ehkä sadesää piti ihmiset kotonaan.

WP_20160514_003.jpg