Rva Kandelin heräsi melko varhain, koska hän oli suunnitellut menevänsä kuntosalille aamusta, jolloin siellä on rauhallista ja kuntoilulaitteisiin ei ole ruuhkaa. Heinäkuinen päivä yllätti, koska kuntoilijoita olikin normaalia enemmän loma-ajan vuoksi. Kuntopyöriä oli onneksi vapaana, ja lihasten lämmittely sujui hyvin samalla televisiosta katsellen ohjelmaa Dubain kansainvälisestä lentokentästä. Rva Kandelin nauttii näistä aamuista, kun ei kukaan ole kiirehtimässä häntä, ja sielu saa lepoa, vaikka lihakset joutuvatkin koville.

Aamukahvit hän nautti läheisen leipomon kahvilassa, jossa on hyvin edullisia karjalanpiirakoita ja ystävällistä henkilökuntaa. Tarjoilijat vieläpä huikkaavat asiakkaan pois lähtiessä hyvän päivän toivotukset. Kirjasto on melko lähellä kuntosalia, ja Rva Kandelin kävi palauttamassa McCall Smithin kirjoittaman teoksen "Onni ja siniset kengät". Kirjan sivut olivat irtoilleet teosta lukiessa ja olikin ikävä kertoa virkailijalle, että tämä teos on nyt hyvin huonossa kunnossa. Onneksi virkailija lohdutti, että kyllä se liimaamalla ehjäksi saadaan, näin teos tuottaa iloa vielä monelle muullekin lukijalle.

Mma Ramotswe tutkii - sarjassa on 15 teosta, joista Rva Kandelin on nyt lukenut seitsemän ensimmäistä. Joten ei huolta huomisesta, lukemista ja elämyksiä riittää. Ohessa on kuitenkin hyvä lukea suomalaistakin kirjallisuutta, kuten Kristiina Vuoren ja Johanna Valkaman historiallisia romaaneja. Molemmilta on tänä vuonna ilmestynyt uusi teos, joista myös Rva ja Hra Kandelin tytär Marjaana on hyvin innostunut.

alexander_mccall_smith-168x250.jpg Aleksander McCall Smith