06_009.jpg

Väripilkun päiväkodin pihalla otetusta kuvasta löytyvät Kandelinien lapset sekä heidän nykyisiä naapureitakin. Tästä päiväkodista lapset saivat hyvät elämän eväät mukaansa, siellä kunnioitettiin lasten oikeuksia ja velvollisuuksia. Johtaja säesti  pianolla lasten laulantaa, ja kaikki lapset osasivat laulaa, sitä rva Kandelin ihaili ja ihmetteli.

Tänään rva Kandelin kävi verikokeissa terveyskeskuksen labrassa, ja oli tyytyväinen, kun nykyään voi varata ajan kokeisiin. Ja lähes minuutilleen kutsu tuli näytteenottoon. Toista se oli 80-luvulla, silloin sai joskus odottaa jopa tunninkin samaisessa paikassa. 

Rva Kandelin poikkesi katsomassa mukavaa Elina-anoppiaan, joka asuu hyvin lähellä terveyskeskusta. Yhdessä he nauttivat teehetkestä samalla rupatellen kuulumiset. Hänen vanhin poikansa ja miniänsä käyvät joka päivä häntä katsomassa ja auttamassa juoksevissa asioissa. Siitä he saavat kymmenen pistettä! Eihän se oikein mukava ole yksin asustella vanhoilla päivillä, mutta sellainen on tämän päivän tapa Suomessa.