Tänä aamuna kuului pitkästä aikaa sateen ropinaa, olipa miellyttävä herätys. Eilen sain perattua kukkapenkit ja niiden multa oli syvältäkin hyvin kuivaa. Nyt alkaa vihdoinkin kukat kukoistamaan, ainakin toivon niin. Viime tammikuun lumettomuus ja pakkaset aiheuttivat monien kasvien juurille vahinkoa. Merjan Puutarhalla puutarhuri kertoi näin, kun menimme reklamoimaan ostamistamme omenapuun taimista. Toinen omenapuista kasvaa hyvin ja toisessa taimessa ei ole edes silmuja. Saimmekin uuden tosi hyvän omenapuun taimen tilalle, siinä näkyy olevan jo omenan raakileitakin.

Tällä viikolla minulla on lomaa äidin huolehtimisesta, koska sisareni on Nokialla kolmena päivänä. Olenkin lukenut dekkaria, käynyt kuntosalilla ja tehnyt ruokaa. Usemmiten meillä Jokke huolehtii ruuan laitosta, mutta tänään innostuin paistamaan kampasimpukoita ja tekemään risottoa, johon tuli kalalientä ja vähän kermaakin nesteeksi. En ole aiemmin maistanutkaan kampasimpukoita, ostimme niitä kala-autolta (Suomen Kala Oy), joka kiertää täällä maasedudullakin myymässä pakastettuja kaloja. Nyt me syömme kalaa noin kaksi kertaa viikossa, josta olen erittäin tyytyväinen. Tässä iässä pelkään tuon kovan rasvan haittavaikutuksia, että kuinka ne tukkii verisuonia. Meidän lähisuvussa on ollut niin pajon sydänsairaita henkilöitä.

Lauantaina myöhemmin iltapäivällä ajelimme Hämeenkyröön rastisuunnistusreittiä pitkin. Yksi rasti oli Maisematiellä Yrjölän marjatilalla. Samalla pääsimme itse poimimaan mansikoita, se olikin hauskaa työtä. En ole aimmin poiminut mansikoita, en tiennyt, että työ käy hyvin joutuistasti ja että mansikat tulevat hyvin edulliseksi.

Valokuva "rastipaikalta"  Hämeenkyröläisen perinnemaiseman ääreltä. Ps Jokke ei anna kuvata itseään ja muita halukkaita malleja ei löytynyt.

DSC_1269.jpg