IMG_20170902_204929.jpg

Hra ja Rva Kandelin lähtivät tänään yhdessä ulkoilemaan, ja Hra Kandelin ehdotti, että kävellään sellaista turistikävelyvauhtia. Rva Kandelinia huvitti tuo sanonta, koska hän tunnustaa omaavansa tavan kävellä vauhdilla, jolloin on vaikea jutella ja seurustella.

Läheisellä Honkatilalla oli avoimien ovien päivä, jonne talon isäntä toivotti tervetulleeksi  lähiseutujen asukkaat tutustumaan tilan toimintaan. Tilalla kasvaa komeita sarvipäitä, Ylämaan karjaa, jotka ovat varsin lauhkeita, pitkäkarvaisia ja isosarvisia eläimiä ja pärjäävät kovillakin pakkasilla ulkona, joten niille ei tarvitse rakentaa isoja karjasuojia.

Paikalla oli paljon aikuisia sekä lapsia, ja talon pihassa oli myynnissä "myymäläautosta" luomulähiruokaa; sisä- ja ulkopaistia, jauhelihaa ja makkaraa, jotka olivat tilan omasta karjasta valmistettua. Lisäksi oli lähiseudulla kasvatettua broileria, kananmunia ja hunajaa. Talon nuori emäntä oli itse tuotteita myymässä, ja hän oli niin iloinen kaikista vierailijoista ja ostajista, että Rva Kandelininkin oma mieli tuli hyvin iloiseksi.

Ruoka- ja kahvipaikka oli pihapiirissä, joten onneksi sää suosi tapahtumaa. Tarjolla oli vartaassa paistettua sikaa, joka oli tehnyt hyvin kauppansa, koska enää yksinäinen sianpää näkyi grillissä. Myös kuumaa makkaraa, kahvia, piirakkaa ja pullaa oli tarjolla, joten Kandelinien ei tarvitsekaan tänä sunnuntaina valmistaa omaa ruokaansa.

Samalla tuli keskusteltua kylän kuulumisista, jonka puhutuin aihe on huonokuntoinen valtion hoitama päätie, jota onneksi parhaillaan kunnostetaan. Toivottavasti työ tällä kertaa onnistuu paremmin kuin edellisessä suuressa varsin rahakkaassakin tieremontissa.