DSC_1489.jpg

Rva Kandelin pukeutui tänä aamuna retkeilyasuun, hyppäsi auton rattiin ja lähti ajamaan kohti Suoniemeä. Suoniemi kuuluu Nokian kaupunkiin, mutta se on ollut itsenäinen kunta, joka liitettiin v. 1973 Nokian silloiseen kauppalaan. Suoniemelle pääsee kahta eri reittiä, joista hän valitsi rauhallisemman. Maisemat olivat upeat, varsinkin Siuron kallioiden ja kosken yli ajaessa, sekä Suoniemellä oleva avoin maisema näytti huikaisevalta.

Perillä odotti Rva Kandelinen ystävätär, pitkäaikainen työtoveri Pirkko L. kesämökillään. He ovat jo monena vuonna käyneet yhdessä mustikoita poimimassa ja niin nytkin. Mökiltä on lyhyehkö ja helppo kävelyreitti marjamaille metsäpolkua pitkin. Perillä avautuu mäntymetsä tasaisella maastolla, jossa on helppo liikkua. Marjoja poimiessa oli mukava rupatella kuulumiset puolin ja toisin. Molemmat saivat ämpärinsä täyteen parissa tunnissa ja Pirkko näppäräsormisena keräsi mustikoita vielä muovipussiinkin pari litraa.

Mökillä Rva Kandelin ihaili vanhaa putkiradiota, josta kuului musiikki oikein kauniisti ja lapsuusajan radiokuunnelmat tulivat hänen mieleensä. Pirkko tarjosi ruuaksi peruna- kanapaistosta, joka oli oikein maukasta hyvin kypsennettynä ja juomana oli hänen  oma tekemää vadelmamehua. Päivä oli oikein rattoisa ja Pirkko sai vuorostaan kutsun Rva Kandelinin puolukka-apajille syyskuussa.