P9090501.jpg

Kevään ensimmäiset sekä kesän viimeiset kukat ovat keltaisia. Ne keräävät eniten hyönteisiä, tänäänkin kukissa oli monennäköistä pörrääjää.

Aloitan päiväni postin noutamisella ja samalla teen n. 2 km:n kävelylenkin. Koiran ulkoiluttajia liikkuu aamusella, mutta eipä täällä liiku muita lenkkeilijöitä. Lähes kaikki kylän vanhukset ovat muuttaneet lähikaupunkiin, Nokialle ja Ylöjärvelle palvelujen piiriin. Toivottavasti me saamme olla vielä pitkään täällä maaseudulla.

Pihamme nurmikoiden leikkauksen olen halunnut hoitaa tänä kesänä, koska siinä saan hyvää hyötyliikuntaa sekä saan laulaa sydämeni kyllyydestä, eikä kukaan kuule vaikka en ihan nuotilleen hoilaisi. Laulelen tuttuja lauluja ja virsiä, joita tulee mieleeni.

Puolukkametsässä olin tänään ja se käy päivän liikuntasuoritukseksi. Käyn metsällä, jossa aikanaan vanhempieni kanssa kävin mustikoita ja puolukoita poimimassa. Mukavaa, kun saan olla tutuissa metsissä, vaikka maasto on haastavaa kalliolla liikkumista. Tänäänkin tulin täyden marjaämpärillisen kanssa kotiin, joista vien äidilleni puolet. Kuvittelen, että hänen pitkä ikänsä on myös puolukoiden ansiota, koska niistä saa arvokkaita vitamiineja. Eiköhän puolukoista riittäisi vähän lapsienikin koteihin.