P7260737.jpg

Karpaattien kelloja Kandelinien kukkapenkissä.

Rva Kandelin on viettänyt kesällä aikaansa hyin paljon ulkona, eikä ole malttanut istuskella tietokoneen ääressä. Ehkä näin koulujen alkamisaikaan olisi hänenkin hyvä rauhoittaa aikaansa ja istahtaa läppärin ääreen. Nyt kun Rva Kandelinin ei tarvitse enää lähteä työelämään, niin aikaa pitäisi jäädä harrastuksiin. Hän on viime aikoina herännyt aamusella kirjoittamaan muistikirjaansa päivän tapahtumia, koska hänellä on tunne, että aika valuu hukkaan, jos asioita ei kirjaa ylös.

Tänä aamuna Rva Kandelin starttasi vaalean Chevroletinsa ja lähti ajamaan kylän toiselle laidalle hierojalle. Pihassa odotti Bernhardilais-koira Elvi, joka on hvyin lempeä ja ymmärtää aivan varmasti, kun sen korvaan kuiskuttaa lempeitä sanoja. Talon sisällä asteli pikkuruinen kissanpentu, joka on vasta kahdeksanviikkoinen ja tuokin kisu tykkäsi silittelystä. Tässä talossa en elämää!

Hieronnan jälkeen on hyvä levätä, kun siihen on tilaisuus. Rva Kandelin luki Eeva- sekä Seuralehden, jotka ovat jo odottaneet lukijaansa pari viikkoa. Kylällä on tapana kierrättää viikkolehtiä, koska näin niistä on iloa useammalle ihmiselle. Seurassa oli julkaisu Suomen venäläisistä sotavangeista v. 1941, ja se oli hyvin järkyttävä tarina. Uskomatonta, kuinka surkeasti ja ala-arvoisesti heitä kohdeltiin. Heistä satoja kuoli nälkään ja tehtaissa heitä kohdeltiin todella huonosti ja monet heistä ammuttiin, kun he eivät enää kyenneet töitä tekemään. Valitettavasti muuallakin maailmalla sotavankeja kohdeltiin yhtä huonosti.

Rva Kandelin on iloinen, että hän voi liittyä maanantai-iltaisin kylän naisten kanssa kirkon kerhohuoneelle kutomaan Etiopian keskosvauvoille nuttuja ja myssyjä sekä juttelemaan kuulumiset. Myös villapeitteitä kootaan piirissä neulepaloista, jotka hyvin iäkäs rouva on palvelutalossa kutonut. Rouva kutoo useita laadukkaita neulepaloja viikossa ja nauttii työstään. Hänen tyttärensä aina aloittaa kudonnan ensimmäiset kerrokset ja sitten taas päättelee työn. Tätä harrastusta kannattaisi laajentaa muihinkin vanhainkoteihin.