Hra ja Rva Kandelin osallistuivat kyläseuran teatteriretkelle Nokian kesäteatteriin, jonne tilausbussi heidät kuljetti. Näin he säästyivät parkkipaikkaongelmalta ja olihan siinä enemmän yhdessäolon iloakin. Teatterissa esitettiin Mika Waltarin romanssia "Kulkurin valssi", jonka oli teatterille käsikirjoittanut Joel Elstelä ja musiikista vastasi Sami Varvio, joka oli myös säveltänyt ja sanoittanut useat kappaleet. Ohjaus ja koreografia oli Heli Pitkäsen käsiälaa.

Kandelineille näytelmä oli erikoisen tärkeä, koska heidän tyttärensä aviopuoliso näytteli siinä mustalaisten kuningasta Mirkoa. Hänellä oli vaativa rooli pitkine puherepliikkeineen ja yksinlauluosuuksina kuoron kanssa. Hän kykeni laulamaan harvinaisen matalaa ja voimakasäänistä bassoa.

Ilta oli hyvin viileä, mutta onneksi ei satanut. Retki oli hyvin onnistunut ja paluumatkalla seuran vetäjä kiitteli mustalaisten kuninkaan Sakri Leinosen laulunääntä, jota oli ollut ilo kuunnella. Hanuristi Sami Varvio ja viulusti Eeva Oksala saivat myös kiitosta eläväisestä soitostaan monilta retkelle osallistujilta.

https://www.nokianteatteri.fi/kulkurin-valssi-kesalla-2017/

Kulkurin valssi kesällä 2017